در هفته بیست و ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
طول جنین به 6/35 سانتیمتر و وزنش به حدود 730 تا 900 گرم رسیده است.
1- گوشهای جنین حساستر شدهاند و اکنون فرزندتان میتواند صدای صحبت شما با همسرتان یا افراد دیگر را بشنود.
2- جنین قادر است مقادیر کمی از مایع آمنیون را که نقش اساسی برای تکامل ریههایش دارد با دم و بازدم جابهجا کند. این حرکات تنفسی برای آماده سازی ریهها در زمان پس از تولد مفید هستند.
3- در هفته بیست و ششم بارداری لایههای چربی بدن جنین همچنان در حال افزایش هستند.
4- ممکن است جنین، از این هفته، گاهی بند ناف را در مشت خود بگیرد. به دلیل مارپیچ بودن بند ناف، این کار باعث گره خوردن آن نخواهد شد و بیخطر است.
5- فعالیت امواج مغزی جنین در برابر دستگاه شنوایی و بینایی آغاز شده است.
6- مژههای فرزند شما نیز مانند موهای سرش در حال رشد هستند.
اکثر زنان باردار تا هفتهٔ 26، بین 2/7 تا 10 کیلوگرم اضافه وزن پیدا میکنند.
تعداد انقباضهای براکستون هیکس افزایش مییابد. (هفته 25؛ مادر). بسیاری از زنان این انقباضها را شبیه به دردهای کرامپی قاعدگی میدانند. در حاملگیهای دو یا چند قلو، این انقباضها بیشتر است.
حتما بخوانید: اسباب بازی ها و بازی های مناسب نوزادان دو ماهه
رژیم غذایی مناسب را همچنان ادامه دهید و زیاد استراحت کنید. اکنون شما باید روزانه 300 کالری اضافی مصرف نمایید.
ممکن است فشار خونتان کمیافزایش پیدا کند هر چند احتمالاً هنوز هم کمتر از مقدار قبل از باردار شدن شما است (بهطور معمول، فشار خون در اواخر سه ماههٔ اول کاهش مییابد و تا هفتهٔ 22 تا 24 به حد پایینی میرسد).در صورت تشدید کمردرد ضمن به کار بستن دستوراتی که قبلاً ذکر شد (هفته 18؛ مادر)، سعی کنید وضعیت قرار گرفتن صحیح بدن خود در طول روز را رعایت نمایید، از کارهایی که نیاز به خم شدن و چرخیدن همزمان دارند خودداری کنید و به پهلو بخوابید و در هنگام خوابیدن، با قرار دادن یک بالش در بین زانوها، یک یا دو زانو را خم نمایید و از بالش دیگری برای حمایت از شکم استفاده کنید.
در ویزیت ماهیانهٔ قبل از زایمان، پزشک یا ماما، نمونه ادرار شما را برای تعیین وجود قند و پروتئین به آزمایشگاه میفرستد، ارتفاع رحم شما را اندازهگیری میکند، وزن و فشار خونتان را ثبت مینماید و به صدای قلب فرزندتان گوش میکند. به خاطر داشته باشید که باید هر نوع نشانهٔ غیر طبیعی را به پزشک یا ماما اطلاع دهید.
حتما بخوانید: آنچه والدین در تربیت فرزندان با آن مواجه هستند
فیبرهای محلول در سیب، گلابی، موز، توت، سویا، نخودفرنگی، هویج، کلم بروکلی، جو، حبوبات، سبزیجات ریشهای مثل پیاز، سیبزمینی شیرین، سیبزمینی و نان چاودار یافت میشوند.
فیبرهای نامحلول در لوبیا، ذرت، میوه و سبزیجات، گوجهفرنگی، لوبیا سبز، کلم، کرفس، سبزیجات دارای برگ سبز، عدس، مغزها، دانهها، سبوس گندم، سبوس برنج، و غلات کامل یافت میشوند. (به توضیح فیبرهای محلول و نامحلول در مطالب هفته 25 مراجعه نمایید).
با افزودن سبوس گندم، جوانه گندم یا جو به غذاهای خود و نیز با خوردن غلات حاوی جو به عنوان صبحانه (چند بار در هفته)، خوردن میوههای تازه به جای خوردن آب میوه و نیز با مصرف سبزیجات دارای برگ سبز و خوردن سالاد با هر غذا میتوانید میزان دریافت فیبر غذایی را افزایش دهید.
بادامها از منابع غنی فیبر، روی، فسفر و منیزیم هستند. بادام هندی، غذای بین وعدهٔ بسیار مناسبی است و آهن فراوانی در آن یافت میشود. از میوههای خشک شده هم میتوانید در منزل یا محل کار خود استفاده کنید.
چنان چه در هنگام رفتن به بستر در شب احساس گرسنگی کردید، یک لیوان شیر یا یک کاسه غلات میل کنید. جذب کلسیم در ساعات آخر روز بهتر صورت میگیرد.
اگر برای به خواب رفتن دچار مشکل هستید، از بستر بیرون بیایید و غذای مختصری بخورید یا کتاب بخوانید. سپس هنگامی که خوابآلود شدید دوباره به بستر برگردید.
فیزیوتراپی در دوران بارداری میتواند ناراحتیهایی مانند کمردرد را کاهش دهد و بدن مادر را برای زایمان آسانتر آماده سازد. با فیزیوتراپی میتوان وضعیت بدن، ردیف بودن مفاصل، قدرت ماهیچهها و قابلیت انعطاف بدن را بهبود بخشید و گرفتاریهای عصبی را برطرف نمود. اضافه وزن، استرس و کنترل مرکز بدن با یکدیگر ارتباط دارند. تغییر در مرکز ثقل بدن بر طرز ایستادن و نشستن خانم باردار تأثیر میگذارد و در نتیجه، موجب سختتر شدن کار ماهیچهها میشود. افزایش فعالیت بدن، موجب خستگی و در نتیجه، کاهش تحرک فعال خواهد شد. عدم آرامسازی به وسیله ورزش اغلب منجر به افزایش استرس میشود. فیزیوتراپی میتواند تا حد زیادی از بروز این عوارض جلوگیری کند.
در کنار فیزیوتراپی به ورزشهای خانگی خود ادامه دهید.
در این هفته، روزانه 30 دقیقه پیادهروی و 20 دقیقه نرمش آرام را فراموش نکنید.
ممکن است در طول سه ماهه سوم بارداری، بعضی از آزمایشهای خون که قبلاً انجام دادهاید، تکرار شوند. اگر Rh خون شما منفی است و هنوز دومین آزمایش خون برایتان انجام نشده در این هفتهها انجام میشود. ممکن است آزمایش قند خون دوباره انجام شود. ممکن است آزمایش خون از نظر وجود استرپتوکوک گروه B درخواست شود. استرپتوکوک گروه B، نوعی باکتری شایع تقریباً کم خطر برای بزرگسالان است ولی میتواند موجب بیماری نوزاد شود. به ندرت ممکن است نوزاد خانمی که آلوده به این باکتری است در زمان تولد آلوده شود. ممکن است برای انجام آزمایش استرپتوکوک گروه B، نمونه سلول مهبلی و مقعدی گرفته شود و در صورت وجود باکتری مزبور، مادر در طول وضع حمل با آنتیبیوتیک تحت درمان قرار میگیرد.
با افزایش یافتن حجم خون، ضربان قلب شما ازدیاد مییابد. و در نتیجه، ممکن است گاهی دچار احساس گیجی یا منگی شوید. برای پیشگیری از بروز این مشکل از ایستادن ناگهانی خودداری کنید.
ممکن است در هفته بیست و ششم بارداری متورم بودن پاها، یبوست، افزایش وزن و خطوط کشش دوران بارداری شما را تحریکپذیر کرده باشد به نحوی که از این دوران متنفر شده و آرزوی اتمام هرچه زودتر آن را داشته باشید. این احساس، طبیعی است ولی تنها راه مقابله با آن، مثبتاندیشی و لذت بردن از وجود فرزندی است که در راه دارید.
مصرف عسل یکی از مواردی است که در طب سنتی در بارداری برای مادران از ابتدا تجویز می شود آن به دلیل پر خاصیت بودن این ماده غذایی است زیرا خوردن عسل باعث می شود حس سوزش در سر سینه کمتر شده و تهوع در صبح را از بین می برد. حتی برخی خوردن یک قاشق مرباخوری عسل به همراه یک لیوان شیر گرم را در اواخر دوران بارداری توصیه می کند زیرا در این دوران مادران به دلیل فشار داخلی جنین به اعضای بدن حال خوبی ندارند و خوردن این معجون به آنها حس بهتری می دهد.
سعی کنید در سه ماهه دوم بارداری همسرتان را برای شرکت در کلاس های آمادگی زایمان تشویق کنید تا از لحاظ جسمی و روانی آمادگی بیشتر برای وضع حمل پیدا کند و سعی کنید در این مدت اطلاعات خود و همسرتان را از زایمان و مسایل پیرامون آن آگاه سازید.
تکرر ادرار یکی از شایع ترین علایم بارداری است که باعث کلافگی می شود بخوصوص این حالت در شب رخ می دهد و مانع از خوابی آرام و راحت برای شما می شود. اما به راحتی می توانید آنرا کم کنید. اگر شما بطور منظم در دوران بارداری خود به روابط زناشویی خود ادامه دهید از تکرر ادرار در این دروان می کاهید. زیرا بلافاصله بعد از ارگاسم پرولاکتین در بدن ترشح می شود که باعث آرامش و خواب آلودگی در مادر می شود و شما می توانید براحتی خوابی آرام داشته باشید.
یکی از بایدهای دروان بارداری این است که از تحمل گرسنگی در این دوران جدا خودداری کنید زیرا گرسنگی طولانی مدت در دوران بارداری باعث تولید ماده ای به نام کتون در بدن می شود که این ماده بر روی جنین اثر سویی دارد.
یکی دیگر از نبایدهای دوران بارداری این است که از رفتن به محیط های خیلی گرم مانند سونا، وان آب داغ، سولاریم، آفتاب گرفتن زیرا گرمای بالا به جنین آسیب می زند. حتی اگر شما سرماخوردید و به مدت طولانی دچار تب شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
اگر هنوز دربارهٔ شیر دادن به فرزند خود تصمیم نگرفتهاید، اکنون زمان مناسبی برای این کار است. شیرمادر به آسانی در دستـرس نوزاد قرار میگیرد و حاوی آنتـیبـادیهای مناسب برای دستگاه ایمنی کودک است. همچنین مادران شیـرده گـزارش میدهند که اضافه وزن دوران بـارداری آنها، زودتر از مادرانی که به فرزند خود شیر نداده و از شیر خشک استفاده کردهاند برطرف شده است. اگر تصمیم دارید خودتان به نوزاد شیر بدهید، سینهبندهای مخصوص شیردهی را خریداری نمایید. چنانچه پس از زایمان باید برای انجام کار، چند ساعت در خارج از منزل و دور از نوزاد خود باشید، پمپ شیر دوش و یک یا دو عدد شیشه شیر خریداری کنید. مادران مبتلا به بیماریهای مزمن یا مادرانی که از داروهایی استفاده میکنند که از راه شیر به بدن فرزندشان میرسند و یا مادرانی که به هر دلیل تصمیم دارند فرزند خود را با شیرخشک تغذیه کنند باید حداقل 6 عدد شیشه شیر و وسایل مربوط به تمیز و استریل کردن شیشهها را خریداری نمایند.
سلام آرام جانم / عزیز و مهربانم
هفته ی بیست و شش ، شده ؛ قشنگم
جای توهست ؛ همیشه توی قلبم
بزرگ شدی عروسکم ، ماشاا...
سالم بیای پیش مامان ، ایشاا...
نفس طلا ، تو بلبلی ، توطاقچه
تو یک گلی ، تو باغچه
عاشقتم ؛ نی نی جون / قد و بالاتوقربون
فدات بشم الهی / چه ابروهایی داری
دو تا چشم قشنگ و / داری ، یدونه بینی
به دور دست و پاهات / مامان بگرده ؛ نی نی
پیشم بمون ؛ همیشه / بدون تو ، نمیشه
***
قند عسل / پاره ی تن ، جانمی
قلب منی / دوست دارم ؛ عروسک خواستنی
برای خرید محصول (طراحی فرزند دوران بارداری) بر روی لینک کلیک کنید
پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: رابطه عاطفی باکودکان
در هفته سوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سوم بارداری و نکات مهم درباره هفته سوم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و چهارم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و چهارم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و چهارم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته پنجم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته پنجم بارداری و نکات مهم درباره هفته پنجم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید. ی
در هفته بیست و هشتم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و هشتم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته دهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته دهم بارداری و نکات مهم درباره هفته دهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
تناسباندام و آمادگی جسمانی در سه ماه اول بارداری در قرن نوزدهم بارداری به عنوان شرایطی حساس تلقی میشد که خانم باردار بایستی در یک اتاق روی یک صندلی راحتی حبس باشد.
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی " می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین