در هفته بیست و چهارم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و چهارم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و چهارم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
طول جنین به حدود 30 سانتیمتر و وزنش به حدود 600 گرم رسیده است.
1- سرعت رشد مغز جنین افزایش یافته است و جوانههای چشایی در حال تکامل هستند.
2- شاخههای درخت تنفسی ریههای جنین و نیز سلولهای تولید کنندهٔ سورفاکتانت در حال ساخته شدن هستند. (سورفاکتانت؛ surfactant، مخلوطی از فسفولیپیدها است که فشار سطحی مایعات ریوی را کاهش میدهد و در نتیجه به بافت ریه، خاصیت ارتجاعی و به کیسههای هوایی امکان پر و خالی شدن در دنیای خارج از رحم را میدهد.)
3- پوست جنین هنوز نازک و شفاف است ولی به زودی تغییر خواهد کرد.
4- بهدلیل آنکه در این هفته، گوش داخلی جنین به طور کامل تشکیل شده است، جنین از این هفته به بعد قادر است با استفاده از سیستم گوش داخلی که مسئول کنترل تعادل بدن است تشخیص دهد که چه هنگام در مایع آمنیون به صورت سر و ته قرار گرفته و یا در چه زمانی سمت راست بدنش به طرف بالا واقع شده است.
1- افزایش ترشح مهبلی
2- استفراغ شدید یا مداوم
3- تغییر در ماهیت ترشح مهبلی (آبکی شدن، مخاطی شدن یا خونی شدن)
4- ایجاد هر نوع خونریزی یا لکه بینی مهبلی
5- درد شکم، کرامپهای شدید درد قاعدگی، یا وجود بیش از 4 تا 5 انقباض رحمی در یک ساعت (حتی اگر موجب ناراحتی نمیشوند)
6- احساس افزایش فشار در ناحیهٔ لگن (احساس شبیه فشار آوردن جنین به سمت پایین)
7- وجود کمردرد به ویژه در صورتی که قبلاً احساس نمیشده است یا درد در هنگام ادرار کردن
هر چه جنین به زمان طبیعی زایمان نزدیکتر باشد احتمال زنده ماندن و عدم وجود مشکلات و عوارض کمتر خواهد بود. نوزادانی که پس از 34 تا 37 هفته به دنیا میآیند اغلب سالم هستند ولی احتمال بروز عوارض کوتاه مدت یا درازمدت در آنها بیش از نوزادانی است که در زمان طبیعی متولد میشوند.
اکثر زنان باردار در بین هفتهٔ 24 تا 28 حاملگی تحت آزمایش غربالگری گلوکز (glucose screening test یا glucose challeng test) قرار میگیرند تا از نظر امکان ابتلا به دیابت حاملگی بررسی شوند. چنانچه دیابت در دوران بارداری تحت درمان نباشد میتواند موجب دشوار شدن زایمان طبیعی (از راه مهبل) و نیاز به عمل سزارین شود زیرا باعث بزرگ بودن بیش از حد جنین میشود. همچنین دیابت حاملگی میتواند به کاهش قند خون مادر، بلافاصله بعد از زایمان بیانجامد. مثبت بودن آزمایش غربالگری گلوکز، نشان دهندهٔ مبتلا بودن به دیابت حاملگی نیست ولی به این معنی است که زن باردار باید برای حصول اطمینان، تحت آزمایش تحمل گلوکز (GTT) قرار بگیرد. در صورت ابتلا به دیابت، رژیم غذایی، ورزش منظم و گاهی دارو (مثل انسولین) ضرورت دارد.
آزمایش مهمی که در بین هفته های بیست و چهارم الی بیست هشتم از مادر و جنین گرفته می شود تست غربالگری گلوکز است که یک آزمایش ضروری قبل از تولد جنین است. به عنوان یک مادر باردار باید بدانید که سلامت شما و جنین بسیار مهم است . و اطلاع داشته باشید که در دوران بارداری دچار دیابت بارداری هستید یا خیر. دو نوع دیابت در دوران بارداری وجود دارد که دیابت اول مربوط به قبل از بارداری است که خود مادر نیز از آن خبر دارد و دیگری دیابتی است که در زمان بارداری به سراغ مادر می آید. بهتر است بدانید این نوع دیابت حتی در مادرانی که سابقه دیابت قبل از بارداری را نداشته اند نیز بروز می کند. این نوع دیابت خطر سزارین و یا عدم انجام زایمان طبیعی را برای مادر کم می کند. مادرانی که در دوران بارداری دیابت می گیرند امکان اینکه نوزادانی با قند خون پایین بدنیا بیاورند بسیار زیاد است
سیبزمینی و انواع سبزی مانند کاهو، گل کلم، ذرت، خیار، قارچ، پیاز، ترب، چغندر، بادمجان، ریواس، کدو و انواع میوه فصل. این دسته از سبزیها به علت داشتن مواد قندی دارای ارزش غذایی بالا و علاوه بر آن مقدار زیادی ویتامینهای گوناگون هستند.
چنان چه در محلی که کار میکنید با رنگهای شیمیایی و صنعتی و سرب و جیوه تماس دارید و یا در بخش صنعتی پیچیده اشتغال به کار دارید ضروری است تا بعد از زایمان در بخش دیگری به کار مشغول شوید یا کار خود را به زمان بعد از زایمان موکول نمایید. همچنین کار در اتاق عمل و بیهونشی و کار با اشعه X در دوران بارداری خطرناک است و باید از آن اجتناب شود.
از رنگهای لاتکس حاوی حلاّلهایی مثل اتیلن گلیکول اترها و بیوسیدها اجتناب نمایید. به طور کلی رنگهای دارای حلاّل آب، آکریلیک و رنگهای لعابی کم خطرتر از رنگهای روغنی هستند.
انجام کایروپراکتیک (دستدرمانی ستون مهرهها، دیسکها و اعصاب مرتبط با آنها و هندسه استخوانی، بدون استفاده از دارو یا عمل جراحی که در آن از هنر و دانش تنظیم مفاصلی که ردیف طبیعی خود را از دست دادهاند به ویژه مهرهها استفاده میشود و این کار، کاهش استرس اعصاب نخاعی را به دنبال دارد) در دوران بارداری ممنوع نیست و تمام متخصصان این رشته، برای درمان خانمهای باردار آموزش دیدهاند. برآمده شدن شکم و افزایش انحنای کمر، تغییرات لگنی و تطابقهای وضعیتی ایجاد شده در دوران بارداری میتوانند نظم طبیعی قرارگیری مهرهها یا مفاصل را به هم بزنند و با کایروپراکتیک میتوان این اشکال را برطرف کرد. تثبیت تعادل و هم ردیفی لگن از موارد دیگر به کارگیری کایروپراکتیک در دورانبارداری است. چنان چه ریدف بودن مهرههای لگنی به هم بخورد فضای لازم برای رشد جنین وجود نخواهد داشت و زایمان نیز دشوار میشود و در نتیجه، ممکن است جنین در وضعیتهای بریچ (باسن) یا خلفی قرار بگیرد و انجام سزارین ضرورت یابد.
فواید بالقوهٔ کایروپراکتیک در بارداری عبارتند از:
1- حفظ بارداری در وضعیت سالمتر
2- کنترل تهوع
3- کاهش زمان وضع حمل
4- کاهش درد گردن و کمر و مفاصل
5- پیشگیری از انجام سزارین
در این هفته، روزانه 30 دقیقه ورزش و 20 دقیقه نرمش آرام را فراموش نکنید.
گیاه گزنه ویتامین A، C، K، کلسیم، پتاسیم و آهن زیادی دارد و از گیاهان تونیک بارداری به شمار میآید. با آن که از این گیاه در ساخت بسیاری از چایهای مخصوص دوران بارداری استفاده میشود و بسیاری از ماماها و متخصصان گیاهدرمانی مصرف آن را در خانمهای باردار توصیه میکنند ولی تحقیقات به عمل آمده آن را احتمالاً غیرایمن دانسته است.
از گیاهان آلوئه (صبرزرد)، جینسنگ، پامچال، گاوچشم (Feverfew)، کاواکاوا، سنا (فلوس) به طور شایع در بارداری استفاده میشود ولی این ترکیبات را احتمالاً غیرایمن دانستهاند.
در دوران بارداری زنان باعث افزایش وزن می شوند و این تنها مختص به زنان در این دوران نیست بلکه برخی مردان نیز پا به پای همسرانشان وزن اضافه می کنند و یا از شدت استرس و نگرانی لاغر می شوند. توصیه می شود که مردان در این دوران یشتر به ورزش و تحرک بپردازند و موسیقی گوش کنند تا با دور کردن استرس از خود مانع از لاغر شدن یا اضافه وزن شوند.
روابط زناشویی در دوران بارداری برای مادران باعث تنظیم خواب می شود. این امر به دلیل حس آرامش و عدم استرس در زنان باردار است. و بهتر است بدانید در حین روابط زناشویی در دوران بارداری جنین شما به خواب می رود. نگران نباشید که او چیزی احساس می کند.
یکی از بایدهای دروان بارداری این است که از مصرف بیش از 200 میلیگرم در روز کافئین در دوران بارداری خودداری کنید. کافئین ادرارآور است و در نتیجه، مقدار مایعات و کلسیم بدن را کاهش میدهد. نوشیدن مقدار زیادی آب، آب میوه و شیر به جای نوشیدنیهای کافئیندار توصیه میشود. در بعضی از مطالعات نشان داده شده است که خوردن مقدار زیاد کافئین با سقط جنین، زایمان زودرس، کم بودن وزن نوزاد و سندرمهای محرومیت کافئین (در شیرخوار) ارتباط دارد.
یکی دیگر از نبایدهای دوران بارداری این است که از خوردن پنیرهای نرم و شیر غیرپاستوریزه در دوران بارداری خودداری کنید زیرا ممکن است حاوی باکتریهایی به نام لیستریا باشند که میتوانند موجب سقط جنین شوند. لیستریا میتواند از جفت عبور کند و باعث عفونی شدن جنین و در نتیجه، عفونی شدن یا مسمومیت خون شود که این اختلال به نوبهٔ خود میتواند مرگ مادر را به دنبال داشته باشد.
بعد از زایمان شما وقتی برای سر خاراندن نیز ندارید پس بهتر است قبل از فارغ شدن تمام وسایل را خریداری کنید. یکی از مهمترین وسایلی که شما نیاز دارید پوشک بچه است زیرا در ماه اول شما یا درحال دادن شیر به نوزاد هستید یا در حال عوض کردن پوشک. پس سعی کنید پوشکی که برای او استفاده می کنید حتما مختص نوزادان یک ماهه و هم سایز او باشد و باعث حساسیت زایی برای نوزاد شما نشود.
تاب ، تاب ، تاب بازی / سلام به تو نازنازی
بیست و چهارهفته گذشت ؛ عزیزم
چند ماهی هست ؛ که من ، با تو ، رفیقم
نی نی ، تو اندازه ی یک بَلالی
با تو ندارم دیگه هیچ مَلالی
***
امروز اطاقت رو، آماده کردم :
یه تخت خواب ، که شبها / بخوابی خوب و راحت
چند روزی هست ، که بافتم / برای تو یه ژاکت
تو کُمدت گذاشتم / ماشینک وعروسک
برای تو خریدم / سه چارتا ، بسته پوشک
***
دوست دارم همیشه
بدون تو ، نمیشه
قدر تو رو می دونم
جوجوی مهربونم
برای خرید محصول (طراحی فرزند دوران بارداری) بر روی لینک کلیک کنید
پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: متفاوت ترین والدین
در هفته نوزدهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته نوزدهم بارداری و نکات مهم درباره هفته نوزدهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و یکم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و یکم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و یکم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته چهاردهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته چهاردهم بارداری و نکات مهم درباره هفته چهاردهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و نهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و نهم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و نهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته سی و ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی و ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی و ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
در هفته دهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته دهم بارداری و نکات مهم درباره هفته دهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی " می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین