در هفته ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
وضعیت مادر و جنین در هفته ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
1- در این هفته طول سرتانشیمن (محل ساخته شدن استخوان دنبالچه)، فقط 2 تا 5 میلیمتر است.
2- تکامل مغز و دستگاه عصبی رویان سرعت بیشتری پیدا کرده است.
3- وزیکولها (برجستگیها)ی بینایی که بعداً چشمها را به وجود میآورند از این هفته شروع به تشکیل میکنند. این برجستگیها در هر طرف مغز اولیه رویان قرار دارند. همچنین مسیرهایی که بعداً گوش داخلی را تشکیل میدهند شروع به ایجاد شدن کردهاند.
4- ضربان قلب رویان از حوالی این هفته آغاز میشود و ممکـن است حتی بتـوان آن را با سـونـوگـرافی تشخیص داد.
5- دستـگاه گوارشـی و تنفـس شـروع به تشـکیـل شدن میکنند.
6- جوانههای کوچکی که با رشد خـود بازوها و سـاقهای جنیـن را خـواهند سـاخت ظاهر میشوند.
7- بهدلیل آنکه در قسمت اعظم دوران بارداری، ساقهای جنین در مقابل تنـهاش جمع شدهاند، اندازهگیری طول جنین به طور کامل مشکل است و اغلب، آن را از فرق سر (بالای سر) تا نشیمن اندازه میگیرند و نه از سر تا انگشت (پنجه) پا.
8- حنجره در حال ایجاد شدن است.
9- در پایان این هفته، مغز شکل میگیرد و دهان و فک رویان که به تازگی ایجاد شدهاند دارای 10 جوانهٔ دندانی میشوند.
10- تا پایان این هفته بند ناف ایجاد میشود. بند ناف در سراسر دوران بارداری ارتباط جنین با مادر را برقرار میکند و اکسیژن و مواد غذایی را از مادر به جنین میرساند و مواد زاید بدن جنین را دفع میکند.
حالا دیگر از ظاهر شما هم می توان تشخیص داد که باردار هستید زیرا رحم در حال بزرگ شدن است و این باعث تکرر ادرار و فشار به مسانه می شود. به یاد داشته باشید که هر وقت احساس ادرار داشتید به دستشویی بروید و در این مورد تنبلی نکنید. در این هفته می توانید از تمرینات کف لگنی و تقویت کننده عضلات واژن استفاده کنید.
وضعیت مادر در دوران بارداری همیشه در حال تغییر است پس روحیه خود را از دست ندهید و همچنان سلامتی خود و جنین فکر کنید. اگر در این هفته دچار لکه بینی شدید نگران نباشید ولی برای اطمینان خاطر به پزشک مراجعه کنید.
ناراحتیهای شایع ناشی از حاملگی ممکن است در این هفته به حداکثر خود برسند. از جمله، خستگی شدید به دلیل تطابق بدن با نیازهای دوران بارداری احساس میشود. ممکن است استرس زیادی داشته باشید.
اگر در این هفته به پزشک خود مراجعه کنید حتما شما را بطور کامل معاینه می کند و این هفته برای اولین بار است که سینه های شما را بررسی و به دقت معاینه می کند و البته تست پاپ اسمیر نیز در این هفته گرفته می شود. از جمله آزمایش در دوران بارداری در این می توان به آزمایش خون نیز اشاره کرد تا میزان هورمون های موجود در بدن بررسی شود و سطح ایمنی شما را نسبت به بیماری هایی چون آبله مرغان، سرخجه ، سفلیس و ... بررسی کنند.
بیشترین علامت در این دوران تهوع صبحگاهی است. شاید این اتفاق خیلی خوشایند نباشد اما بهترین اتفاق این دوران بشمار می رود زیرا این حالت به شما خبر از عدم سقط جنین در بارداری های بعدی را می دهد و باعث کاهش خطر سرطان سینه را در مادران می شود.
در تغذیه در بارداری این موارد توصیه می شود:
1- خوردن میان وعده مقوی
2- نوشیدن مایعات طبیعی
3- عدم مصرف مواد سرخ کردنی و تند
در دوران بارداری، ورزش را به طور منظم، آهسته و ریتمیک (در صورت امکان، ضمن گوش دادن به موسیقی) انجام دهید و همیشه قبل از ورزش، به آرامی بدن خود را گرم کنید. یوگا، شنا یا پیادهروی از ورزشهای مفید هستند البته در صورتی که به طور منظم تکرار شوند.
هرگز ورزشی را که باعث ایجاد درد میشود انجام ندهید. هر حرکت ورزشی را به تدریج انجام دهید و به بدن خود کشش وارد نیاورید.
در بعضی کشورها، کلاسهای ورزشی مخصوص دوران بارداری وجود دارد که در آنها، از ورزشهای طراحی شده برای این دوران (ازجمله، یوگا که برای کنترل ماهیچههای بدن، تنفس و آرامسازی بسیار مفید است) استفاده میشود.
بهتر است ورزشهای مخصوص کف لگن (که از جمله مفیدترین آنها میتوان ورزشهای کِگِل که در هفتهٔ 23 دربارهٔ آنها توضیح داده شده است را نام برد) از پیش از حامله شدن آغاز شوند و پس از آن (حتی در زنان مسن) ادامه یابند. در صورت امکان، این ورزشها را هر روز انجام دهید. در روزهای اول، حدود 5 بار ماهیچههای کف لگن را منقبض کنید و هر بار آنها را 5 ثانیه در حالت انقباض نگه دارید. پس از مدتی میتوانید به راحتی و حتی در حالت نشسته در منزل، ایستاده در صف، یا در هنگام پیادهروی این ورزشها را انجام دهید. ورزشهای مزبور در مرحله دوم وضع حمل، یعنی هنگامی که نزدیک است سر جنین از رحم مادر خارج شود نیز مفید هستند. همان گونه که میدانیم، هورمون پروژسترون، بدن را از طریق نرم کردن مفاصل و رباطها و ماهیچههای کف لگن برای زایمان آماده میکند. چنان چه فشار رحم در حال رشد، موجب ضعیف شدن کف لگن شود، دردهای مبهم، خستگی، بیاختیاری ادرار، نشت ادرار و در موارد شدیدتر، پایینافتادگی رحم در دوران پس از زایمان بروز خواهد کرد. با انجام ورزشهای تقویتکننده ماهیچههای کف لگن میتوانید از بروز این عوارض جلوگیری کنید.
دوستانی که علاقه دارند در روند بارداری خود به طب سنتی نیز مراجعه کنند می توانند با مراجعه به منابع و کتاب های معتبر از این علم بهرمند شوند اما نکاتی که قابل اجرا و استناد است نیز در سایت کودکان طلایی موجود است .
طب سنتی در بارداری توصیه می کند مادران باردار می توانند در یک ماهه اول بارداری به دلیل آغاز فعالیت قلب بهتر است روزی دو عدد خرما مصرف شود زیرا خرما هم طبع گرم دارد و هم خشک و این باعث میزان قند طبیعی بدن شده و فعالیت مغز را بهبود می بخشد. البته توصیه شده در آخر هفته آن یعنی روز جمعه از انار استفاده شود زیرا انار طبعی سرد و تر دارد و این باعث خون سازی در بدن شده و سیمای جنین را زیبا می کند.
اگر در فصلی بودید که انار نبود می توانید از مواد غذایی چون پنیر و گردو، نخود، انجیر و مغزهای خام استفاده کنید.
در بعضی از خانم ها به دلیل تهوع و خستگی ناشی از مراحل رشد اولیه جنین و جفت، میل جنسی در دوران بارداری کاهش می باید. نوازش کردن خان ها در دوران بارداری باعث کاهش میزان استرس و آرامش فکری و روانی در مادر می شود. روابط زناشویی در بارداری از نظر متخصصان بلامانع است مگر در مواقعی خاص .
یکی از بایدهای دوران بارداری این است که هنگام مراجعه به پزشک به او یادآور شوید تا برای شما واکسن آنفلوآنزا را تجویز کند تا در طی دوران بارداری از این ویروس در امان باشید.
باید و نبایدهای دوران بارداری این است که اگر گربه دارید ظرف مدفوع گربه تان را تعویض نکنید . زیرا این خطر وجود دارد که جنین دچار عفونت توکسوپلاسموز شود .
قنداق یکی از وسایلی است که مادران به آن فکر می کنند اما این وسیله از نظر پزشکی تا 2 ماهگی بیشتر نباید از آن استفاده کرد و تنها کاربرد بهتر از آن بیرون از منزل است که باعث می شود در هوای سرد نوزاد گرم نگه داشته شود. پس اگر فکر می کنید می توانید او را در بیرون از منزل گرم نگهدارید خرید این وسیله برای دو ماه بسیار هم مهم نیست .
سلام ، سلام ، رزگل من / بلبل من / سنبل من /
بیا ، گل یاس من / دانه ی الماس من
عزیز من ، هستی من ، ای نفس
الآن شدی اندازه ی یک عدس
قلب تو تند تند می زنه ، نی نی ناز
شدی برام ، یه دوست خوب، یه همراز
ای به فدای سر و شکلت بشم /
قربون اون بینی و چشمت برم
کِی، تو میای ؛ بَرات ، لالایی بگم ؟
به امید اومدنت فرشته /
می شمرم هفته هارو / تازه شده شیش هفته
جیگرطلا / چه خوشگل و چه ماهی
فدات بشم الهی /
داری تو دست و پایی/ شبیه بال ماهی
ملوسکم ، وقتی بیای / خونه گلستان میشه
غصه هامون دور میشه
زندگی شیرین میشه
برای خرید محصول (تقویت هوش جنین دوران بارداری) بر روی لینک کلیک کنید
پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: رفتار تربیتی والدین
دلایل خونریزی در سه ماه اول بارداری چیست؟ مشاهده خون روی لباس زیر یا دستمال توالت آیا رنگش قرمز روشن، صورتی یا قهوهای است؟ آیا لخته هم وجود دارد؟ مقدار آن چقدر است؟
در هفته هفتم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته هفتم بارداری و نکات مهم درباره هفته هفتم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
علائم و نکات هفته های پایانی بارداری چیست؟
هیجان زیاد همراه با خستگی مداوم از نشانه های اواخر دوران بارداری است. بنظر می رسد زمان هم خیلی سریع و هم بطور غیرقابل تحملی کند می گذرد.
هر چه شکمتان بزرگتر می شود انجام کارهای روزمره نیز دشوارتر می شود. در این دوره حرکاتی مانند بلند شدن از صندلی، نشستن پشت فرمان اتومبیل یا حتی غلتیدن در خواب نیاز بر دقت بیشتری دارد. خودتان متوجه می شوید که با در و دیوار یا به دیگران که از وضعیت شما مطلع نیستند،
در هفته سی و پنجم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی و پنجم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی و پنجم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
در هفته سی ام بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی ام بارداری و نکات مهم درباره هفته سی ام بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی " می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین