در هفته سی و نهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
وضعیت مادر و جنین در هفته سی و نهم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی و نهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
طول جنین به 8/49 تا 7/50 سانتیمتر و وزنش به 3285 تا 3291 گرم (بهاندازهٔ یک هندوانهٔ کوچک) رسیده است.
1- همچنان لایههای چربی به ساخته شدن خود ادامه میدهند تا به کنترل دمای فرزند شما، پس از تولد کمک شود.
2- معمولاً وزن جنین مذکر کمی بیشتر از جنین مؤنث است.
3- لایههای خارجی پوست فرزندتان در حال ریزش هستند و پوست جدید در زیر آنها در حال ساخته شدن است.
4- بند ناف که مواد غذایی را از جفت به جنین میرساند حدود 55 سانتیمتر طول و 1 تا 2 سانتیمتر ضخامت دارد. گاهی بند ناف به دور گردن جنین میپیچد که معمولاً مشکلی ایجاد نمیکند ولی چنانچه در طول دردهای زایمانی یا هنگام زایمان فشاری بر بندناف وارد شود، انجام سزارین ضرورت پیدا میکند. گره خوردگی واقعی بند ناف نادر است و تنها حدود 1% حاملگیها دچار این عارضه میشوند.
5- پادتنها (آنتیبادیها)ی لازم برای فرزندتان از طریق جفت به بدن جنین رسیدهاند و کمک میکنند تا دستگاه ایمنی فرزند شما، پس از تولد تا 12 ـ6 ماهگی علیه عفونت ها مبارزه نماید.
6- در ناحیهٔ سر تمام نوزادان، 2 فرو رفتگی نرم موسوم به مَلاج (fontanell) وجود دارد که تا 8 تا 15 ماه پس از تولد باقی میمانند.
7- تا زمانی که هفتهٔ 42 حاملگی فرا نرسیده است نمیتوان جنین را پُست ترم دانست (!هفته 36؛ فرزند).
وضعیت عاطفی شما پس از زایمان ممکن است در نوسان باشد. در یکی دو هفتهٔ پس از تولد نوزاد، ممکن است «غم مادری» به سراغتان بیاید و بیحوصله و دمدمیمزاج، بغض آلود، فرسوده، بیخواب یا مضطرب شوید. اشتهای شما ممکن است کم یا زیاد شود. معمولاً این تغییرات عاطفی ظرف دو تا سه هفته به تدریج برطرف میشوند.
انقباضهای براکستون هیکس بیشتر و پر قدرتتر میشوند (هفته 25؛ مادر).
در بعضی از زنان باردار کیسهٔ آب تا بعد از شروع دردهای حقیقی زایمان نیز پاره نمیشود و باید ماما یا پزشک آن را به طور مصنوعی پاره کند تا دردها تسریع شوند.
چنانچه یک تا دو هفته از زمان مورد انتظار زایمان بگذرد، اکثر پزشکان تصمیم به القای دردهای زایمانی میکنند. همچنین از القا، برای مواردی که هنوز زمان مورد انتظار زایمان نرسیده است ولی خطر منتظر شدن برای زایمان بیش از خطر به دنیا آوردن نوزاد است استفاده میشود. برای القای دردهای زایمانی، از پاره کردن مصنوعی کیسهٔ آب و تزریق وریدی (داخل سرمی) اکسیتوسین (هورمون ایجاد کنندهٔ انقباضهای عضلات رحم) استفاده میشود.
چنانچه تصور میکنید کیسهٔ آب پاره شده است فوراً به پزشک یا ماما مراجعه کنید.
اکثر زنان باردار، پس از زایمان حدود 5450 گرم وزن کم میکنند که حدود 3178 تا 4086 گرم آن مربوط به وزن نوزاد و بقیه مربوط به وزن جفت، خون و مایع آمنیون است.
هر هفته برای معاینه به پزشک یا ماما مراجعه کنید.
معمولاً پس از هفتهٔ 40، انجام سونوگرافی به منظور حصول اطمینان از بیخطر بودن ادامهٔ حاملگی توصیه میشود.
هر روز یک یا دو وعده غذای سبک بخورید و در وعدههای بینابینی از دسر یا میوهها استفاده نمایید. میتوانید سوپ یا سالاد نیز بخورید. در این روزها هرگز گرسنه نمانید.
اکنون که در آخرین روزهای بارداری هستید، ممکن است درباره آنچه اتفاق خواهد افتاد نگران و شگفتزده باشید. با پزشک خود درباره انتخابهایی که برای زایمان دارید، مشورت کنید. همخچنین در مورد این که درحال حاضر میتوان چه تصمیمهایی برای آماده شدن بگیرید، مشورت کنید. حتی زمان مناسبی است تا در مورد چگونگی کارکرد صندلی ماشین نوزاد مطالبی را بیاموزید.
چنان چه در دوران بارداری ورزش میکردهاید و زایمان مهبلی (واژینال) طبیعی کردید، میتوانید ورزشهای آن دوران یا حداقل، ورزشهای سبک مانند پیادهروی، شنا و حرکات کششی را از چند روز پس از زایمان ادامه دهید. در نخستین هفته بعد از زایمان، یک پیادهروی سبک نیم ساعته، 3 بار در هفته کافی و مناسب است. با گذشت زمان و بازیافتن توان، میتوانید دفعات یا مدت زمان پیادهروی را افزایش دهید. در صورتی که با سزارین نوزاد خود را به دنیا آوردهاید، 6 تا 8 هفته تا شروع ورزش صبر کنید ولی در این مورد نیز پیادهروی آهسته مفید است زیرا موجب تسریع بهبود شما میشود و به جلوگیری از مشکلاتی مانند لخته شدن خون کمک میکند.
به یاد داشته باشید که مفاصل و رباطهای بدنتان به مدت 3 تا 5 ماه پس از زایمان، هنوز شل خواهند بود. بنابراین مراقب قدمهای خود باشید. در صورت تمایل در یک کلاس ورزشی که تحت نظر متخصص ورزش پس از حاملگی قرار دارد و شرکت کنید تا بر حرکات نرم و کششی تمرکز نمایید. در اولین ماههای پس از زایمان، در انجام ورزش زیادهروی نکنید.
تقریباً پس از زایمان، 4 تا 8 هفته طول میکشد تا فضای ایجاد شده در بین ماهیچههای شکم (در اثر بارداری)، بسته شود. اگر ورزشهای شکمی را قبل از بسته شدن این حفره آغاز کنید امکان آسیب دیدن این ماهیچهها وجود دارد. برای انجام ورزشهای شکمی به روش زیر عمل کنید:
صاف به پشت بخوابید و زانوهای خود را جمع کنید. انگشتان دست چپ را، در حالی که کف دست به سمت شما باشد، روی ناف بگذارید. دست راست را بالای ران بگذارید. دم عمیق بکشید و بعد بازدم. در هنگام بازدم، سر و شانهها را از زمین جدا کنید و دست راست خود را روی ران تا زانو بکشید. این کار موجب انقباض عضلات شکم میشود و باید بتوانید فضایی را در بین عضلات حس کنید.
اگر فضا سه یا چهار انگشت پهنا داشت، میتوانید به آرامی با چرخاندن لگن و کشیدن پاها به تقویت عضلات شکم بپردازید. وقتی پهنای فضا به یک یا دو انگشت رسید، میتوانید دراز نشست را آغاز کنید.
در طول مدت بارداری خوردن آجیل را فراموش نکنید. قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید و اگر مانعی برای مصرف نداشتید حتما آجیل را در وعده های غذایی خود بگنجانید. زیرا آجیل منبع غنی از بیوتن است.
پس از زایمان، طی 10 روز اول، برای بار نخست و طی روزهای 11 تا 40 برای بار دوم، به منظور مراقبت به پزشک یا ماما مراجعه کنید. در این مدت میتوانید اطلاعات کامل دربارهٔ نحوه شیردهی و مراقبت از فرزند را کسب کنید. البته میتوان مراقبت بعد از زایمان را تا روز 45 نیز انجام داد زیرا بدن مادر در این مدت چندان تغییر نمیکند.
میتوانید وسایل زیر را برای همراه بردن با خود به بیمارستان آماده نمایید:
ساعت مچی یا ساعت رومیزی
جوراب بارداری یا کفش راحتی و یک لباس بلند و گشاد
برس و گیره مو، کرم لب
یک دستگاه MP3 خوان یا یک وسیله سرگرمی مانند کتاب مورد علاقه
دوربین فیلمبرداری به علاوه فیلم و باطری
صندلی مخصوص برای بردن نوزاد به خانه به وسیله اتومبیل
سلام عزیز دلم / ای بچه ی خوشگلم
سی و نه هفته هم ، گذشت و رفتش
نی نی من ، خیلی زیاده وزنش
وقتی بیای ؛ می زارمت تو یدونه کالسکه
با هم میریم ؛ به تفریح و به گردش
برات ، لباسهای قشنگ می خرم
تو رو ، به پارک و مهمونی می برم
الآن شدی ؛ اندازه هندوانه
جیگرطلا ، تویی عزیز خانه
آماده ای تا که بیای ؛ به دنیا
عروسکم ، دوست دارم یه دنیا
منتظرم ؛ تا که بیای ، کنارم
رو صورتت ، گل بوسه ، بکارم
باران عشقم رو برات ، ببارم
جوجو ، تو رو ، روی چشام ، بزارم
برای خرید محصول (تقویت هوش جنین دوارن بارداری) بر روی لینک کلیک کنید
پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: چاقی کودکان
در هفته شانزدهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته شانزدهم بارداری و نکات مهم درباره هفته شانزدهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و هشتم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و هشتم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته سی دوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی دوم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی دوم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
در هفته سوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سوم بارداری و نکات مهم درباره هفته سوم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته سی و پنجم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی و پنجم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی و پنجم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
در هفته چهارم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته چهارم بارداری و نکات مهم درباره هفته چهارم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی " می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین