در هفته بیست و نهم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و نهم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و نهم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
طول جنین به حدود 5/37 تا 6/38 سانتیمتر و وزنش به 1140تا 1153گرم رسیده است.
1- عضلات و ریههای جنین همچنان در حال تکامل هستند و سر جنین بزرگتر شده است تا بتواند مغز در حال رشد را در خود جای دهد.
2- در هفته بیست ونهم بارداری ، جنین باید در هر ساعت حداقل10بار تکان بخورد. تعداد حرکتهای فرزندتان در یک ساعت را بشمارید و در صورت کمتر بودن آنها از10 بار در ساعت موضوع را با پزشک یا ماما در میان بگذارید. البته توجه داشته باشید که به تدریج با بزرگتر شدن جنین، فضای داخل رحم ناکافی میشود و در نتیجه از این هفته به بعد ممکن است جنین به وضعیت جمع شده در رحم قرار بگیرد و بازوها و ساقهایش را به شکل متقاطع، بر روی یکدیگر و در مقابل سینه و شکم خود قرار دهد.
3- حس شنوایی، چشایی و بویایی فرزندتان در حال افزایش است.
4- اکنون به دلیل رشد سریع مغز، جنین میتواند دمای بدن خود را تنظیم کند. نوزادانی که از این هفته به بعد متولد میشوند شانس زیادی برای زنده ماندن دارند.
در بعضی از زنان باردار، اختلالی به نام «سندرم کاهش فشار خون وضعیت درازکش» به وجود میآید که در آن، دراز کشیدن به پشت موجب تغییر در ضربان قلب و فشارخون و در نتیجه، ایجاد گیجی میشود. این وضعیت با تغییر وضعیت دراز کش برطرف میشود. همچنین ممکن است برخاستن خیلی سریع منجر به سیاهی رفتن چشمها شود. برای پیشگیری از این مشکل، به پهلو بخوابید (و نه به پشت) و به آرامیاز حالت خوابیده به نشسته و سپس، ایستاده تغییر وضعیت دهید.
برای تأمین نیازهای غذایی فزایندهٔ فرزندتان، باید مقدار زیادی پروتئین، ویتامین C، اسیدفولیک و آهن مصرف کنید و به دلیل آنکه استخوانهایجنین نیاز به مقدار زیادی کلسیم دارند، باید با خوردن شیر یا پنیر، ماست یا آب پرتقالی که به آن کلسیم افزوده شده است این نیاز را تأمین نمایید. در سه ماههٔ سوم بارداری، روزانه حدود 250 میلی گرم کلسیم در اسکلت در حال سخت شدن بدن فرزند شما ذخیره میشود. اکثر مادران تا این هفته یعنی هفته بیست ونهم بارداری 5/8 تا 3/11 کیلوگرم اضافه وزن نسبت به زمان قبل از حاملگی پیدا کردهاند.
تا این هفته میتوانید قسمت بالای رحم خود را در تقریباً 10 سانتیمتری بالای ناف لمس کنید.
شما روزانه به حداقل 30 میلی گرم آهن نیاز دارید. به دلیل شایع بودن کمخونی فقر آهن در دوران بارداری، پزشک یا ماما میزان آهن خونتان را با درخواست آزمایش مشخص میکند و در صورت پایین بودن مقدار آن، مکمل آهن برایتان تجویز خواهد نمود.
اکنون که در آخرین سه ماههٔ بارداری قرار دارید، نیاز بدن شما به انرژی در اثر افزایش سرعت رشد جنین بیشتر میشود. بنابراین روزانه 200 کالری اضافی دریافت کنید ولی این بدان معنی نیست که میتوانید به جای دو نفر غذا بخورید! 200 کالری فقط معادل یک فنجان شیر است.
در صورتی که گیاهخوار هستید، مراقب باشید مقدار زیادی آهن و کلسیم دریافت کنید. منابع خوب آهن برای افراد گیاهخوار، عبارتند از غلات غنی شده صبحانه، نان غلات کامل، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، دانهها، غلات، میوههای خشک و حتی شکلات ساده. لبنیات، نخود، لوبیای چشم بلبلی، دانهٔ کنجد و مغز بادام و فرآوردههای غنی شدهٔ سویا حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند.
معمولاً روزه گرفتن در سه ماههٔ اول بارداری (به ویژه در 8 هفته اول) و سه ماههٔ سوم بارداری توصیه نمیشود ولی در سه ماههٔ دوم بارداری و تحت نظر پزشک، منعی ندارد. بر طبق احادیث، در صورتی که روزه گرفتن برای زن باردار خطر داشته باشد یا در ماههای آخر حاملگی موجب کاهش شیر شود، توصیه نمیشود.
اگر در هفته بیست ونهم بارداری فعالیت و حرکتهای جنین کاهش پیدا کرده، موضوع را به اطلاع پزشک یا ماما برسانید. ممکن است انجام آزمایش «بدون استرس» (non ـ stress test) یا پروفیل بیوفیزیکی (biophysical profile) برای کنترل وضعیت جنین لازم باشد. در آزمایش «بدون استرس» حرکات جنین و ضربان قلبش از بیرون پایش (مانیتور) میشوند تا اطمینان حاصل شود که واکنشهای جنین طبیعی هستند وجنین مقدار کافی اکسیژن دریافت میکند.
ممکن است به خصوص پس از خوردن غذاهای حجیم، دچار نفخ و سوزش سردل شوید. یبوست نیز ممکن است همچنان ادامه داشته باشد
با افزایش رشد فرزندتان در هفته بیست ونهم بارداری ، ممکن است میزان خستگی جسمانی شما نیز بیشتر شود. رژیم غذایی مناسب، استراحت و ورزش متوسط و منظم را فراموش نکنید.
سعی کنید 3 تا 5 بار در روز پیادهروی را در برنامهٔ خود بگنجانید. سرعت راه رفتن را تغییر دهید و در مسیر سر بالایی و نیز رو به پایین راه بروید. البته در تمام مراحل، باید بدن شما در وضعیت راحتی قرار داشته باشد. با بزرگتر شدن جنین در سه ماههٔ سوم مسلماً نمیتوانید با سرعتی که در سه ماههٔ اول و دوم راه میرفتید حرکت نمایید. اما نباید به این دلیل ناامید یا افسرده شوید.
تعداد تنفس خود را کنترل کنید. چنان چه سرعت پیادهروی شما در حدی است که نمیتواند به راحتی صحبت کنید، سرعت را کاهش دهید.
در هنگام ورزش مقداری آب بنوشید.
از خوابیدن به پشت یا بر روی شکم اجتناب کنید. بهترین وضعیت خوابیدن، یعنی خوابیدن به پهلو را به طور مداوم رعایت نمایید.
ورزشهای لگنی را همچنان ادامه دهید. این ورزشها موجب افزایش قدرت و قابلیت انعطافپذیری بدن میشوند و از بیاختیاری ادرار و مدفوع در دوران بارداری جلوگیری میکنند و از بروز استرس بر ماهیچههای لگنی در طول زایمان مهبلی ممانعت به عمل میآورند.
ممکن است آزمایش اندازهگیری مقدار آهن به وسیله پزشک درخواست شود.
در صورتی که مبتلا به بواسیر (همورویید) هستید انجام ورزشهای تحمل وزن مناسب نیست. از ورزشهای سبکتر مثل یوگا استفاده کنید.
مطالعات زیادی درباره خوردن موز در دوران باردای انجام شده زیرا موز یک میوه با درصد کلسیم بالاست و این کلسیم به جنین کمک می کند تا استخوان های محکم تری داشته باشد و بهتر رشد کند. و دلیل دیگری که طب سنتی در بارداری برای موز می آورد این است که این میوه منبع آهن است و به درمان کم خونی قبل از بارداری و در حین بارداری و در زمان زایمان بسیار کمک می کند.
مهمترین کارهایی که می توانید برای همسرتان در دوران بارداری انجام دهید از قبیل:
اگر همسرتان خلق و خوی مناسبی ندارد و بهانه گیر شده است. سعی کنید او را به ایجاد روابط زناشویی ترغیب کنید زیرا روابط زناشویی در بارداری باعث می شود تا او خلق و خوی بهتری پیدا کن و این به دلیل ارگاسم و ترشح هورمون اکسی توسین است .
یکی از بایدهای دوران بارداری این است که چنان چه به دلیل بالا بودن میزان کلسترول خون در پیش از حامله شدن، داروی آتورواستاتین مصرف میکردهاید دربارهٔ مصرف آن در دوران بارداریبا پزشک مشورت نمایید. مصرف این دارو به دلیل عوارض که در جنین ایجاد میکند توصیه نمیشود.
یکی دیگر از نبایدهای دوران بارداری این است که از گرفتن روزه جدا خودداری کنید زیرا در طول روز شما با افت قند خون مواجه می شود و چون جنین در حال رشد است روزه داری شما اثر سو بر روی رشد جنین دارد.
وسایلی که در سیسمونی به آنها نیازی ندارید عبارتند از :
سلام نی نیِ ناناز / غنچه ی من ، بشو باز
یک ، دو ، سه ، چهار / باید ؛ بیدار شی ؛ بهار
شیش ، هفت ، هشت ، نه / شد هفته ی ، بیست ونه
***
وروجکم ، چه خوشگل و طلایی
الان شدی اندازه ، یک کدوی ، حلوایی
سرعت رشد تو ، بالاتر ، میره
غذای تو داره ، زیادتر ، میشه
استخونهات ، داره میشه ، محکمتر
نیاز داری ، به کلسیم بیشتر
نی نی ، برات خریدم / یه پستونک ، یه تَب گیر
برا ناخن های تو / خریده ام ناخن گیر
***
هفته به هفته ،عشق من
به تو ، زیادتر میشه
وقتی بیای ، زندگیمون
خیلی قشنگتر میشه
برای خرید محصول طراحی فرزند دوران بارداری) بر روی لینک کلیک کنید
پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: مهارت هنری کودکان
در هفته سی و ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته سی و ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته سی و ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
در هفته بیست و دوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و دوم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و دوم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته ششم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته ششم بارداری و نکات مهم درباره هفته ششم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و پنجم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و پنجم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و پنجم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته بیست و هشتم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری و نکات مهم درباره هفته بیست و هشتم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید.
در هفته چهل و سوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ وضعیت مادر و جنین در هفته چهل و سوم بارداری و نکات مهم درباره هفته چهل و سوم بارداری را می توانید دراین مقاله بیابید
تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید ...
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "کودکان طلایی " می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین
درود و سپاس از همراهی شما
ممنون از اینکه مارو در جریان نظرات خودتون قرار میدید. منتظر انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.